Meteen naar de inhoud
Home » Wandelen over het Romeinse Limespad

Wandelen over het Romeinse Limespad

Vliet

Het Romeinse Limespad is een langeafstandswandelroute in Nederland die de route van de voormalige grens van het Romeinse Rijk volgt, ook wel bekend als de Limes. De Limes liep dwars door Nederland en markeerde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk, vanaf de Noordzee in het westen tot aan de Rijn in het oosten.

De wandelroute is ongeveer 275 kilometer lang en loopt van Katwijk aan Zee in het westen tot aan Nijmegen in het oosten. Onderweg kom je langs verschillende historische plekken die herinneren aan de Romeinse tijd, zoals forten, wachttorens en opgravingen.

Op 3 augustus 2019 ben ik gestart in Katwijk aan Zee. Na een overnachting in Leiden gelopen tot Alphen aan den Rijn. In coronatijd lag dit project stil. Je moet immers steeds met de trein naar een beginpunt.

De route van Alphen aan den Rijn naar Bodegraven loopt grotendeels langs de Oude Rijn. Ik liep dit stuk op 20 februari 2023, in de carnavalsvakantie.

Van Bodegraven naar Woerden liep ik op dinsdag 18 april 2023. Natte route met als hoogtepunt wel de Prinsendijk langs de Enkele Wiericke. Kaasbroodje bij een bakker in Driebruggen.

Vanaf Alphen aan den Rijn sjouw ik ook een camera mee. De foto’s worden steeds aangevuld.


Handen
Wandelen door Strijp

Foto's van mijn wandeling door de Eindhovense wijk Strijp.

Neeltje Jans
Neeltje Jans

Samen met mijn zus was ik in juni 2023 op Neeltje Jans. Neeltje Jans, gelegen in de provincie Zeelan…

Tongeren: foto’s uit stad en museum

Mijn foto's uit Tongeren.

Hamburg

Mijn oude foto’s uit Hamburg had ik nog niet gepubliceerd. Nu wel. Net als Düsseldorf is Hambu…

Kasteeltuinen Arcen

Mijn foto's van de Kasteeltuinen in Arcen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *