Meteen naar de inhoud

Commanderij Alden Biesen

Alden Biesen is de vroegere landcommanderij van de Duitse Orde in Rijkhoven, Bilzen en tot 1795 de hoofdzetel van de balije Biesen. Alden Biesen is nu uitgebouwd tot een cultuurcentrum. De architecturale uitwerking van het geheel geeft blijk van een verrassende dualiteit tussen enerzijds een middeleeuwse besloten waterburcht met militairebbetekenis en anderzijds geeft het geheel vorm aan een weids openliggend classicistisch opgevat kasteel. Aldus Wikipedia. Ik was er op 27 oktober van dit jaar, bekeek het kasteel en wandelde een kilometer of tien in de bijzonder fraaie omgeving.

Commanderij Alden Biesen
Gracht

Hieronder nog wat foto’s uit die bijzonder fraaie omgeving.

  • Landschaftspark

    Mijn foto’s uit het Landschaftspark in Duisburg.

  • Kunstmuseum Den Haag

    Mijn foto’s uit het Kunstmuseum in Den Haag.

  • Expositie december 2022

    Expositie Fotoclub Leudal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *